SUOMEN ILMAILULIITON
PÄÄLENTONÄYTÖS

Vastuullisuus

Tapahtuman päästöjen kompensoinnissa käytetään Suomen 4H-liiton Nuoret ilmastotöissä -hankkeen pohjalta syntynyttä Taimiteko-toimintamallia. Siinä hiilidioksidipäästöt kompensoidaan istuttamalla uutta metsää Suomeen. Samalla työllistetään nuoria taimien istuttamisella. Suomen Ilmailuliitto on yksi Nuoret ilmastotöissä -yhteistyökumppaneista.

Vastoin yleistä mantraa, ilmailu ei ole ”ilmastopahis”. Kaupallisen lentoliikenteen osuus globaaleista CO2 -päästöistä on normaaliaikoinakin (ilman koronaa) vain noin 2,5 %. Ilmailuala työllistää maailmanlaajuisesti 66 miljoonaa ihmistä ja sen osuus maailman yhteenlasketusta kansantuotteesta (GDP) on 3,6 %.

Terveysturvallisuus

Tapahtuman osallistujien terveysturvallisuudesta huolehtiminen on meille tärkeä osa-alue tapahtumajärjestelyissä Covid19-epidemian edelleen ollessa päällä. Olemme seuranneet koronatilanteen kehitystä tarkasti koko vuoden ja seuraamme sitä tarkasti myös kevään aikana. Tapahtumassa huomioidaan 16.-19.6. voimassa olevat viranomaisten ohjeet ja suositukset terveysturvallisuuden varmistamisesta yleisötilaisuuksissa. Meillä on avoin yhteydenpito terveysviranomaisiin.

Lentonäytöksen aikana myös kuulon suojaaminen on erittäin tärkeää, joten huolehdithan omien ja mukana olevien lasten korvien suojaamisesta vähintään korvatulpilla tai kuulosuojaimilla. Lemmikkieläimiä Lentoasemalle ja sen läheisyyteen ei ole syytä tuoda 17.-19.6. välisenä aikana.

Harrasteilmailusta aiheutuu erilaisia ympäristövaikutuksia. Harrasteilmailun yhteiskunnallisen hyväksyttävyyden kannalta on tärkeää, että ilmailun harrastajat tiedostavat nämä vaikutukset ja pyrkivät omalla toiminnallaan ehkäisemään niiden aiheutumista.

Ympäristöohjelma

Ilmailuliiton Ympäristöohjelma pohjautuu jäsenkyselyjen tuloksiin sekä liiton hallituksen hyväksymään ympäristöpolitiikkaan. Liitto pyrkii jatkuvasti parantamaan harrasteilmailun ympäristöasioiden hoitamista sekä estämään harrasteilmailusta aiheutuvien ympäristövahinkojen syntymistä.
SIL ympäristöohjelma 2019-2022
SIL ympäristöohjelma – (liite I) SIL toimenpiteet 2019-2022 (pdf)

Päästöjen vähentäminen ja kompensoiminen

Scroll to Top