SUOMEN ILMAILULIITON
PÄÄLENTONÄYTÖS

INFO

Aluekartat

Kenttäalue

 

Turva-alueet

 

Covid-19

Seuraamme koronatilanteen kehitystä tarkasti kevään aikana. Tapahtumassa huomioidaan voimassa olevat viranomaisten ohjeet ja suositukset terveysturvallisuuden varmistamisesta yleisötilaisuuksissa ulkona. Myös maanäyttelyalueen näytteilleasettajat noudattavat Covid-19 -ohjeita.

Drone-lennättäminen

Drone-lennättäminen on alueella kielletty ilman lentonäytöksen johtajan erillistä lupaa. Näytöksen aikana on voimassa ilmatilarajoitus.

Esteettömyys

Alueelta löytyy INVA-WC:t ja lentokentän alue on helppokulkuinen.

Inva-pysäköinti

Inva-pysäköintipaikka tulee varata etukäteen. Paikan voi varata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@poriairshow.fi

Katsomisalueet

Yleisön katselualue näkyy yllä olevassa kartassa. Yleisöllä ei ole lupaa mennä rajatun alueen ulkopuolelle tai oleskella lentoturvallisuusalueella.

Lentonäytöksen selostus

Näytöksen juontajana toimii Suomen paras lentonäytösjuontaja Riika Kaipainen.

Melu

Lentonäytös saattaa aiheuttaa kovaakin ääntä jo torstaina 16.6. klo 10-17  välisenä aikana, ja erityisesti perjantaina 17.6. klo 10-20. Lentotoiminta alkaa 18.6. klo 10.00. Ohjeistamme katsojia maa-alueella sekä lähialueella oleskelevia suojaamaan kuulonsa. Hävittäjien lentoesityksistä lähtee selvästi kovempi ääni kuin potkurikoneiden. Myöskään lemmikkejä ei pidä tuoda tapahtuma-alueelle tai sen välittömään läheisyyteen. Tyyni sää saattaa kantaa esiintyvien koneiden äänet myös kauemmas kaupungille. Pahoittelemme lähialueen asukkaille aiheutuvaa äänihaittaa. Tapahtumalla on Porin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen myöntämä melulupa. Äänen voimakkuutta seurataan kolmella eri mittauspisteellä.

Pysäköinti

Pysäköintilipulla (10 €) saat pysäköidä Pori AirShow’n virallisille etäparkeille. Etäparkit sijaitsevat pohjoisesta tuleville Isomäen liikuntakeskuksessa sekä etelästä tuleville Porin raviradalla. Molemmilta etäparkeilta kulkee ilmainen non-stop bussi tapahtuma-alueelle. Lipun voi varata ennakkoon Ticketmasterista tai ostaa paikanpäältä.

Etäpysäkit sijaitsevat osoitteissa:

Ravitie 1, 28130 Pori (Ravikeskus)

Metsämiehenkatu 6, 28500 Pori (Urheilukeskus)

Rakennus- ja purkuvaiheen sekä tapahtuman ohjelman yleisiä aikatauluja

  • Rakentamisen aloitus keskiviikkona 15.6.
  • Esityslentojen harjoituksia torstaina 16.6. ja perjantaina 17.6.
  • Yleisöpäivät lauantaina 18.6. klo 10 – 18 ja sunnuntaina 19.6. klo 10 – 18
  • Näyttelyalueen purku sunnuntai 19.6. – tiistai 21.6.

Roskat ja yleisö-wc:t

Alueella on wc-tiloja yleisölle karttaan merkityissä paikoissa. Alueelle tuodaan myös riittävästi ylimääräisiä roska-astioita. Irtoroskat ovat riski lentokoneille, joten laitathan omat roskasi ja erityisesti käytetyt kasvomaskit suoraan roskikseen. Huomioithan, että kasvomaskeja saa heittää käymälälietteen joukkoon. Pidetään lentokenttä siistinä!

Ruoka ja juoma

Maanäyttelyalueella on Ruokamaailma missä on useampia ruokakojuja, joissa on tarjolla ruokaa, virvokkeita ja kahvia. Lisäksi maanäyttelyalueella on jäätelö- ja karkkimyynti. Tapahtumassa on erilliset rajatut anniskelualueet. Ravintola Lento toimii Vip-tilana ja on suljettu yleisöltä lauantaina 18.6 ja sunnuntaina 19.6.

Yleisölennätys

Yleisöllä on mahdollisuus päästä helikopterin kyytiin Helikopterikeskuksen lentäessä yleisölennätyksiä näytöksen aikana. Lentoreitti suuntautuu Porin lentoaseman kiitotien pohjoispuolelle, koska lentonäytöksen esiintyjät lentävät kiitotien eteläpuolella. Yleisölennätyksen hinta on 70 €/henkilö. Helikopterikeskus on kokenut helikopterialan yritys joka on tehnyt yhteistyötä päälentonäytösten kanssa vuosia.

Scroll to Top