SUOMEN ILMAILULIITON
PÄÄLENTONÄYTÖS

Saapuminen ja liikennejärjestelyt

Yleisön kannattaa tulla tapahtumapäivinä paikalle lentokentälle pyörällä tai julkisilla liikennevälineillä. Katso https://porinlinjat.fi  aikataulut ja linjakartat reiteistä ja ajoista tarkemmin.

Ajoneuvoliikenne on kielletty molempina tapahtumapäivinä seuraavilla kaduilla: Lentoasemantie välillä Helsingintie-Jaakontie, Juutilaisentie, Ilmailuopistontie välillä Katinkuruntie-Sairaalantie sekä ko. alueella on pysäköintikielto la-su. Huoltoliikenne on sallittu ajoluvalla pe 18.6-19.6. Suljettujen katujen asukkailla on ajolupa koteihinsa ja sieltä pois myös tapahtuma-aikana.

Taksikuljetus

Pori AirShow:n virallisena yhteistyökumppanina taksikuljetukset hoitaa Keskustaksi, 02 Taksi sekä SnapCab.
Taksin voit tilata numerosta: 020230 tai lataamalla SnapCab -sovelluksen puhelimeesi!
Taksitolpan löydät tapahtuma-alueen porttien välittömästä läheisyydestä.

Etäparkit

Tapahtuman etäparkit sijaitsevat Isomäen urheilukeskuksessa pohjoisesta tuleville ja Porin raviradalla etelästä tuleville. Pysäköinti etäparkeille (10€) sisältää meno-paluu bussikuljetuksen tapahtuma-alueelle.

Etäpysäkit sijaitsevat osoitteissa:

Ravitie 1, 28130 Pori (Ravikeskus, Varikko-alue)

Metsämiehenkatu 6, 28500 Pori (Urheilukeskus)

Bussikuljetus

Etäparkeilta maksuttomat bussikyyditykset tarjoaa Sundell – Ruosniemen linja-auto oy.
Bussikuljetukset alkavat tapahtumapäivinä 09.45, ja jatkuvat niin kauan kunnes tapahtuma-alue on tyhjentynyt.
Bussikyyditykset kulkevat noin 10 minuutin välein.

Inva-parkki

Liikuntaesteisille löytyy oma Inva-parkki lentoaseman parkkipaikalta. Ilmoitathan tulostasi etukäteen ja varaat parkkipaikan, varaus vaatii voimassa olevan liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen. Saattaja on kuitenkin tarpeen, sillä parkkipaikkoja on rajatusti. Varaa Inva-pysäköinti osoitteesta: [email protected].

Saapuminen yleisilmailukoneella

Saapuminen lentonäytökseen / lähteminen lentonäytöksestä yleisilmailukoneilla 17.-19.6.2022 välisenä aikana on mahdollista vain tietyin ehdoin:
17.6.2022: saapuminen ei mahdollista ennen 1630 UTC.
18.-19.6.2022 saapuminen tulee tapahtua ennen 0600 UTC tai 1630 UTC jälkeen päivittäin. Lähdöt sallittuja vasta 1600 UTC jälkeen päivittäin tai EFPO TWR:n ohjeiden mukaan.

Lentosuunnitelma tulee esittää kirjallisena edellisenä päivänä klo 1500 UTC mennessä ennen saapumista/lähtöä Porin  lentoasemalle/asemalta. Lentosuunnitelmassa ilmoitettava koneen päällikön matkapuhelinnumero. Puhelimeen lähetetään ilmoittautumisaika VFR portille saavuttaessa Poriin sekä SLOT aika lähdettäessä.

Tarkemmat tiedot ennen näytöstä julkaistavissa AIP Supplementeissa

Scroll to Top