SUOMEN ILMAILULIITON
PÄÄLENTONÄYTÖS

Patrouille Suisse päätähdeksi näytökseen

Sveitsin puolustusvoimien Patrouille Suisse sotilastaitolento-osasto saapuu Poriin Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksen tähdeksi!
Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös 2022 järjestetään Porin lentoasemalla 18.-19.6.2022.

Patrouille Suissen upeat puna-valkoiset F-5E hävittäjät ovat haluttu näky Euroopan lentonäytöksissä. Osastoa arvostetaan sveitsiläisen tarkasta osastolentämisestä, sekä näyttävästä ohjelmasta. Suomessa Patrouille Suisse on vieraillut vain harvoin. Edelliset vierailut olivat 2012 ja 1996.

Kuudella Northrop F-5E Tiger II taistelukoneella lentävällä Patrouille Suissella on pitkä historia. Ennen F-5E koneita osasto lensi legendaarisella Hawker Hunter hävittäjällä ollen konetyypin viimeisiä käyttäjiä. Sveitsi käyttää F-5E Tiger II koneita rinnan Boeing F/A-18C Hornet kaluston kanssa. Hornet on Sveitsissä, kuten Suomessakin, päähävittäjätyyppi. Sekä Sveitsi että Suomi korvaavat Hornet kaluston F-35A koneilla.

Perustietoa päälentonäytöksestä

Pori Airshow on Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös 2022. Pori Airshow on koko perheen ilmailutapahtuma, jossa on laaja maanäyttely ja erilaisia lentoesityksiä lennokeista taitolentokoneisiin ja taisteluhävittäjiin. Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös järjestetään vuosittain eri kaupungeissa. Edellinen suuri lentonäytös Porissa järjestettiin 1979.

Porin historiallinen lentokenttä täytti hiljattain 80 vuotta, ja päälentonäytös juhlistaa kentän hienoa historiaa. Suomen Ilmavoimien ensimmäiset suihkukoneet, De Havilland Vampiret laskeutuivat juuri Poriin 1953 ja ensimmäiset, nykyäänkin käytössä olevat, Hawk suihkuharjoituskoneet saapuivat myös Britanniasta Poriin 1980.

Puolustusvoimien helikopteritoiminta alkoi Porissa 1961, ja juhlistamme myös tätä 60 -vuotista historiaa. Olemme kutsuneet ulkomailta helikoptereita näytökseen ja luvassa on helikoptereita, joita ei ole nähty aikaisemmin Suomessa.

Monipuolinen maanäyttely tarjoaa mahdollisuuden tutustua siviili- ja sotilaslentokoneisiin, harrasteilmailuun, ja alan toimijoihin. Lockheed Martin esittelee Suomelle valittua F-35A Lightning II monitoimihävittäjää osastollaan.

LINKKEJÄ:

Patrouille Suissen kotisivut:
https://www.vtg.admin.ch/en/organisation/kdo-op/air-force/kdt-stv/berufsfliegerkorps/patrouille-suisse.html
https://www.vtg.admin.ch/en/organisation/kdo-op/air-force/kdt-stv/berufsfliegerkorps/patrouille-suisse/mehr-zur-patrouille-suisse.html

Scroll to Top