SUOMEN ILMAILULIITON
PÄÄLENTONÄYTÖS

Saksan merivoimien P-3C Orion merivalvonta- ja sukellusveneen torjuntakone päälentonäytökseen

TIEDOTE 28.4.2022

Harvinainen vieras saapuu Suomen Ilmailuliiton päälentonäytökseen Porin Lentoasemalle 18.-19.6.2022. Suuri nelimoottorinen Saksan merivoimien Lockheed P-3C Orion merivalvonta- ja sukellusveneentorjuntakone osallistuu lentonäytöksen maanäyttelyyn. Koneen siipien kärkiväli on yli 30 metriä ja sen pituus lähes 36 metriä.

Lockheed P-3 Orion on käytössä useassa maassa merivalvonta- ja sukellusveneentorjuntatehtävissä. Euroopassa konetyyppiä käyttävät Norja, Saksa, Kreikka, Espanja ja Portugali. Suurin käyttäjämaa yli sadalla koneella on ollut USA:n merivoimat. Kaikkiaan Orioneita on rakennettu yli 700 konetta. Saksan merivoimilla on kahdeksan P-3C CUP+ Orion -konetta ja niiden kotitukikohta on Hampurin länsipuolelta Pohjanmeren rannalla sijaitseva Nordholz. Koneita operoiva laivue on MFG-3, eli Marinefliegergeschwader 3 ”Graf Zeppelin”. MFG-3 operoi Orion kalustollaan ympäri maailmaa, ja Orion miehistöt ovat tottuneet pitkiin ulkomaan komennuksiin. Orion pystyy lentämään jopa 17 tunnin lentotehtäviä meren päällä, jolloin kaksi uloimmaista moottoria sammutetaan polttoaineen säästämiseksi. Vastapainoksi pitkiin operatiivisiin lentotehtäviin vierailu Porin lentonäytöksessä on Suomeen tulevan koneen miehistölle hyvin mieluinen.

Lockheed P-3 Orion on hyvin harvinainen vieras suomalaisessa lentonäytöksessä. Konetyypin vierailu Poriin on vasta toinen Orionin lentonäytösvierailu Suomessa.

Liitteenä kolme kuvaa Saksan merivoimien P-3C Orionista

  • Ilmakuva, jossa kone lentää kohti. Kuva Erich Coeckelberghs
  • Kuva maassa. Kuva Perttu Karivalo
  • Ilmakuva, jossa kone ylhäältä sivulta. Kuva Rich Cooper.

Historia ja tekniset tiedot: https://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_P-3_Orion

Lisätietoja:
Tapahtumaan liittyvät asiat
Timo Ristimäki, Tapahtuman johtaja, p. 040 775 4866, [email protected]
Lentokalustoon ja lento-ohjelmaan liittyvät asiat
Perttu Karivalo, Lentonäytöksen johtaja, p. 040 5431539, [email protected]
Suomen Ilmailuliittoon liittyvät asiat
Timo Latikka, toiminnanjohtaja, Suomen Ilmailuliitto ry, 040 5791817, [email protected]

Scroll to Top